Diş beyazlatma veya literatürdeki adıyla Bleaching işlemi, çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları, tüketilen gazlı ve kafeinli içecekler, sigara ve alkol kullanımı veya düzenli ve etkili şekilde yapılmayan ağız bakımı nedeni ile diş minesinde karşılaşılan renk değişimlerini gidermek için başvurulan oldukça konforlu ve güvenilir bir işlemdir.

Halk arasındaki inanışın aksine, işin ehli, uzman bir diş hekimi tarafından profesyonel olarak yapıldığında diş beyazlatma işleminin bir zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemi kendi içerisinde birçok seçeneği barındırır. Özel bir beyazlatma jelinin sürülmesi akabinde ışıkla yapılan beyazlatma, lazerle yapılan beyazlatma veya hekimin yönlendirmesi ile evde kişinin kendi kendine uyguladığı diş beyazlatma yöntemleri bulunmaktadır.

Özel bir ışıkla yapılan beyazlatma işleminde şu adımlar izlenir; öncelikle hastanın genel diş muayenesi yapılır. Ardırdan yumuşak dokular izole edilerek dişlere, içindeki bileşenlerin ışıkla aktive olduğu beyazlatma jeli sürülür ve dişlere ışık banyosu yaptırılır. Seanslar halinde yapılan bu işlem, kişinin ihtiyaç duyduğu beyazlık seviyesine bağlı olarak tekrarlanır.

Lazerle yapılan diş beyazlatma işlemi gerek hızlı sonuç alınması gerekse hızlı uygulanması nedeniyle belki de en sık başvurulan işlemlerden biridir. Özellikle yüksek yaşam temposuna sahip ve kendi bakımı için maalesef kısıtlı zaman ayırabilen kişilerin başvurduğu lazerle diş beyazlatma işlemi bir öğle arası zamanda tamamlanabilen bir işlemdir. Bu uygulamada, yumuşak dokular izole edilerek dişlere lazer uygulanır ve kısa sürede dişlerin renginde açılmalar elde edilir.

Diş hekimi kontrolünde hastanın evde kendi kendine uyguladığı bir diğer beyazlatma yöntemi ise şu şekildedir. Öncelikle hastanın diş ölçüsü alınır ve kendi ölçülerine uygun, özel olarak bir şeffaf plak hazırlanır. Hastadan gece yatmadan önce bu plağın içerisine özel beyazlatma bileşini koyup tüm gece boyunca bu şeffaf plağı takması istenir. Böylelikle tüm beyazlatma işlemi gece boyunca gerçekleşir.

Her bir yöntemin kendi içerisinde avantajları bulunmakla birlikte sizin için en uygun olan beyazlatma yöntemine genel diş muayenesi sonrası diş hekiminiz karar vermektedir.

tr_TRTurkish