Estetik diş hekimliği tedavilerinde önemli bir yer tutan, hem mekanik hem de kimyasal olarak dişe yapıştırıldığı için gerek tutuculuğunun yüksek olmasıyla fonksiyonel gerekse metal içermediği için yüksek ışık geçirgenliği sayesinde doğal görünüme yakın sonuçlar veren tam seramik diş kaplamalarına; çatlama, çürüme, diş arası boşluklar ve kırılma gibi diş sağlığı problemlerinde yaygın olarak başvurmaktayız.

Tam seramik diş kaplamalarına birçok nedenden ötürü başvurulabilir. Kanal tedavili ön dişte kırıklar söz konusuysa, dişlerde aşınma ve renk değiştirme varsa, özellikle ön dişlerde kırıklar oluştuysa, travma sonrası yaşanan diş deformasyonları en sık karşılaştığımız durumlardır.

Tam seramik kaplamalar çiğneme fonksiyonunu rahat ve etkin şekilde yerine getirmenizi sağlamasının yanı sıra görüntü olarak da dişlerde bir iyileşme sağladığı için işlem sonrası sadece fiziken değil ruhen de iyi hissederek kendinizi daha iyi ifade edebilir hayat kalitenizi yükseltebilirsiniz. 

Tam seramik diş kaplamaları nasıl yapılır?

Öncelikle hastanın genel bir diş muayenesi yapılır ardından dişlerin röntgeni çekilir. Eğer kişide çürük dişler varsa tam seramik diş kaplama işlemine geçmeden önce bu çürükler temizlenir. Akabinde dişlere dolgu yapılarak dişler, tam seramik diş kaplama için hazır hale getirilir. Tam seramik diş kaplamaları kişiye özel kaplamalardır ve iyi bir işlemden söz edebilmemiz için yapılan kaplamaların ağız ile tam uyumlu olması gerekir. Bu nedenle dolgu işlemi sonrası dişlerin ölçüsü alınır ve kişiye özel kaplamalar hazırlanır. Bu aşamada ilk etapta çoğunlukla geçici kuronlara başvurulabilmektedir. Hastanın kullanım tecrübesi sonrası eğer varsa sorunlar tespit edilerek asıl kaplamalarda gerekli düzenlemeler yapılır ve akabinde kaplamalar dişe veya dişlere uygulanır. 

Uzun soluklu bir çözüm sunan tam seramik diş kaplama tedavisi konforlu ve güvenilir bir tedavidir. Uygulama sonrası kişi sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmektedir.

tr_TRTurkish